lørdag 9. januar 2010

Tur til shelfen


Rett etter at vi hadde feira jul måtte vi reise til shelfen for å ta i mot båten som kjem med forsyninger og utstyr for det neste året. Det tok tre dager før vi kom fram og då var det berre å begynne å få varene av båten og opp på isen eit stykke frå iskanten. Vi var uheldige med veret då vi skulle reise tilbake og vi fekk sterk vind og snøføyke så vi såg ingenting. Vi køyrde på GPS så det gjekk greit. Vi reiste tilbake sammen ein gjeng norske forskera som hadde vore nede på Fimbulisen for å ta isprøver. Dei hadde bora seg gjennom isen heilt ned til sjøvatnet, 472 meter ned, ganske imponerende.Fimbulisen liknar ei elv som renn gjennom ein dal ned frå sydpolplatået og som flyttar seg fleire km på eitt år....
Vi hadde besøk av Adeliepingviner på losseplassen, dei er ganske så nysjerrige og vi kom nesten heilt inn på enkelte. Dei er veldig fine og heilt glatte i pelsen, nesten glinsande.
Ute på sjøisen ligg det wedellsel og keiserpingviner og koser seg, dei leer ikkje på eit auge for dei har ingen naturlege fiender.
Ellers var det mange store isfjell i nærheita av der vi var, eit såg ut som ein svær katedral eller kanskje det likna på ei gedigen hole.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar